Най- добрите стратегии, които можете да използвате при игра на рулетка

Startegii pri igra na onlain ruletka

Нека започнем с най-важното- въпроса за ефективността на стратегиите за рулетка. За съжаление никоя система не може да гарантира положителен резултат. Всички те могат да се използват само за забавление. Много от тях не отчитат основния принцип на рулетката- всеки резултат не зависи от предишните. Например, дори и при 20 завъртания, червеният сектор да не се е паднал, то няма гаранция че при двадесет и първото завъртане това би могло да се случи.

Прогресивни стратегии на рулетка

Стратегиите за рулетка са разделени на две категории - прогресивни и непрогресивни. Първият тип е най-рисков, тъй като той предполага увеличаване на залозите. Една от най-известните прогресивни стратегии за рулетка е Мартингейл. Въпреки че се използва и в други игри като блекджек, стратегията на Мартингейл е най- известна в игрите на рулетка.

Мартингейл

Същността на стратегията на Мартингейл е да удвоите размера на залога си след всяка загуба. Нека да вземем например залозите черно/червено. След всяка загуба, играчът трябва да удвои залога. Ако залогът на черно загуби, играчът отново поставя чиповете си на черно, но вече в двойно по- голям размер. В случай на нова загуба, играча отново повтаря залога си на черно и така до достигане на победа. В резултат на това, играчът остава с печалба от един първоначален залог.

Strategiq na Martingeil pri igra na ruletka

Проблемът е, че с дълги губещи серии, сумите бързо нарастват до огромни размери. И тогава играчът може просто да остане без пари или да бъде достигнат максималния лимит на масата. Например, ако започнете играта с $ 1, тогава след седмата загуба ще трябва да заложите $ 128, а след десетата - $ 1024. Тези дълготрайни серии на неуспех са реални и не са толкова редки, колкото първоначално си мислите. В края на краищата един кръг няма нищо общо с предишните и шансовете за определен резултат винаги остават същите.

Обратен Мартингейл

Съществува и стратегия за рулетка, наречена обратен Мартингейл. Той е точно обратното на обикновения Мартингейл и предполага удвояване на залога след всяка победа. Това също не е най-добрият и безопасен метод на игра.

Стратегията на Д'Аламбер

По-малко рисковата от прогресиите е стратегията на Д'Аламбер. Както и в предишния случай, ще вземем като пример залога черно/червено. Но този път, след загуба, залогът не се удвоява, а се увеличава с фиксирана сума. Играчът сам избира тази сума въз основа на своята сметка. Препоръчително е да изберете не повече от 1% от това, с което разполагате по сметката си.

Дори и да изберете 0,5% ще бъдете още по- сигурни за състоянието на общата сума, с която сте решили да играете. Например имате само $ 100 за игра. Това означава, че увеличението не трябва да бъде повече от $ 1. Ако първият залог е $ 1, тогава ако загубите следващият ще бъде $ 2, след това $ 3, $ 4 и т.н. Така вместо 1024 $ след десетата поредна загуба според системата на Мартингейл, ако използвате стратегията на Д'Аламбер, вашия залог ще бъде 11 $.

Стратегия на Фибоначи

Преди повече от 800 години, италианският математик Фибоначи открива последователност, която често се среща в природата. Тази символика на последователността на Фибоначи често се изобразява с черупката на охлюва. Това откритие не само бе въведено в математиката, но също така много казино играчи го приложиха към рулетката, разработвайки стратегия, базирана на нея. Последователността на Фибоначи представлява редица от числа, всяко от които е сбор от предишните две.

Poredica na Fibonachi

Онагледено по- просто, поредицата на Фибоначи би изглеждала по следния начин- 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34 и т.н. За да намерите продължението на последователността, просто добавете последните две числа. Играта на рулетка според тази система включва повишаване и понижаване на залозите в тази последователност. Когато загубите, продължете да залагате, като увеличите сумата. Когато спечелите, върнете се две стъпки назад, намалявайки сумата на залога. По този начин играчът ще реализира печалба, дори ако броят на спечелените позиции е по-малък от този на загубените.


Запознайте се с оновните правила при играта на рулетка за да може да използвате най-голямата ефективност на разгледаните досега стратегии.