Правила и видове залози при играта на рулетка

Pravlila pri igra na onlaine ruletka

За всеки начинаещ, рулетката може да изглежда в началото сложна: колело, поле за залози, много различни клетки и числа, голям брой символи. Но ако започнете с основните залози и не се опитате да овладеете всичко наведнъж, тогава ще успеете за кратко време да научите правилата и да играете по- уверено една от най- популярните казино игри.

Правила на рулетката

Ето какво представлява играта, когато седнете на масата- колелото е отляво, а пред вас е поле за залагане. В истинските казина на масата има крупие, но за разлика от онлайн казината. Вероятно вече знаете, че според правилата на играта, колелото се завърта и в последствие се подхвърля и топчето. След края на завъртането, топчето вече е попадало в определен сектор, който определя дали залогът е печеливш или не.

След като изяснихме основния момент от играта, сега трябва да свържем самото колело с полето, където играчите правят своите предположения. Ако се вгледате внимателно, всички числа на колелото съвпадат с числата в полето за залагане. Това е така, защото вие всъщност залагате именно на секторите на колелото. Играта се изразява в това, че играчите трябва да познаят в кой сектор на колелото ще попадне топчето.

Правене на залог

За да заложите на определен развой на предстоящото завъртане на колелото, трябва да намерете кореспондиращия номер на предположението Ви на полето, поставяйки чиповете си там. Не се притеснявайте, ако в началото не можете бързо да се ориентирате на масата на рулетката. Просто знайте, че числата обикновено са подредени по ред: 1, 2, 3, след това втори ред 4, 5 и така нататък. Общо полето разполага с дванадесет подобни реда, а сектора с нула обикновено се намира в горната част на таблицата.

Можете да залагате на общо 37 числа. Ако видите, че освен нула има и двойна нула, това е просто още една разновидност на играта. Ще говорим за това по-долу. Всъщност ако сте начинаещ, за сега нямат нужда да се концентрирате върху това.

Masa za zalozi na ruletka

Залози в рулетка: цветове

Нека се фокусираме върху цветовете. Всички сектори са оцветени в червено или черно. Нулата има свой собствен цвят и той е оцветен в зелено. Цветовете и кореспондиращите им числа, съвпадат както на колелото, така и на масата за рулетка. Например сектор с номер едно и на двете места е в червен цвят, сектор с номер две е в черен цвят и т.н. Обикновено цветовата гама и числата е универсална. Тоест няма такова нещо, че в един случай число 1 да се намира в червеният сектор, а на друго място да е изобразен с черен фон.

Различните цветове са необходими, ако решите да познаете кой цвят ще се падне след завъртането. Ако забравим за нулата и зеления и цвят, то в полето на рулетката има равен брой червени и черни сектори (по 18). Тоест, ако решите да познаете какъв цвят ще се падне след края на завъртането, то тогава имате равни шансове за печалба.

Да приемем, че сте избрали залог на черно, тогава на масата има специални клетки (обикновено по-близо до играчите). Те обикновено са маркирани с червени и черни диаманти. Поставете чиповете си върху избрания цвят. Също така клетките могат просто да бъдат напълно запълнени в два цвята. Така или иначе ще знаете, че тук е мястото да залагате на червено / черно.

Залагане на рулетка: Четни/нечетни, под/над залози

По-горе вече разгледахме един от видовете залози, но има още два: четни/ нечетни, над/ под. Принципът е същият. Ако премахнете нула, тогава броят на секторите ще бъде същия- 18 четни числа и 18 нечетни числа, 18 числа повече и същата сума по-малко. Залогът за четни/ нечетни числа би трябвало да е ясен на всички. Залог от типа "под" означава, че играчът залага на числа от 1 до 18, а "над" от 19 до 36. Както при залозите за цвят, има специални сектори за гореспоменатите залози. Стандартното им местоположение също е по-близо до играчите на полето.

Как да направим първия си залог?

Когато ви бъде предоставено съобщението, че се приемат залози, просто поставете чиповете, кореспондиращи с желания от Вас залог на масата в съответния сектор или директно върху числата или между тях. Това ще покаже ясно на какво залагате. За това е отредено определено време, след което приемането на залози приключва. Можете да направите много залози наведнъж. Няма ограничения. Основното е да имате време да подредите чиповете. Как играчите да не се объркат кой е спечелил? Ограничен брой играчи играят на всяка маса. И всеки от тях има чипове с определен цвят. Тоест не може да има спорове за това кой залог е спечелен, тъй като всеки има различни цветове.